Tynnered FC

Referat: Askims IK - Tynnered FC

Det fina vädret gör ju att det känns gör jävla roligt med match. Det kändes genom hela truppen.

Vi har en positionsbaserad genomgång innan den gemensamma genomgången. Vilket fungerade bra, precis som under hösten. Det ger möjlighet till mer detaljer och bättre diskussioner.

Idag lades det till en detalj som ska framhävas. Att positioner kring defensiv hörna och frispark, det ska inte lunkas hem för att försvara. Det ska vara full fart tillbaka. Kommunikation långt innan hörnan/frisparken slås för att sända signaler att vi inte tänker släppa in ett skit på fasta. Den följdes så satans bra och jag är väldigt stolt över det.

Själva matchen kontrollerar/dominerar vi från avspark. Högt försvarsspel och vi vinner boll tidigt ofta och tvingar Tynnered till att slå långa bollar hela tiden som vi har bra kontroll på.

Offensivt har vi lite för dåligt tålamod i första halvlek stundtals. Men vi skapar flertalet jättebra lägen ändå. Och får utdelning i slutet av halvleken genom Redja. Fin assist också, från vem det nu var.

Vi borde ha gjort åtminstone 2-3 mål i första men går in med en stabil 1-0 ledning.

Vi pratar lite i paus om vikten att hålls matchplanen och att ha mer tålamod. Vilket vi definitivt har i andra. Och vi dominerar andra halvlek ännu mer än första.
Vi gör en hel del byten men det syns inte i spelet särskilt mycket. Det är en styrka.

Sebbe hoppar in och gör 2-0.
Alan gör 3-0 Vilket han förtjänade.
4-0 löser Ramin. Och det var precis lika välförtjänt.

I andra kunde vi gjort fler än de 3 mål vi gör. Samtidigt som 4 backlinjen och mittfältet stänger igen det allra mesta. Jag tror inte Paolo hade ett enda ingripande iallafall.

Bra genomförd match från start till mål. Vi har spelat två matcher mot motstånd som är i vår serie nivå och varit helt överlägsna. Fortsatt hög närvaro och fortsatt tuff träning så blir vi omöjliga i år tror jag.

Idag ger jag extra cred till Petter och Ramin. Fullkomligt dominanta offensivt och ännu mer defensivt. Och till mig själv såklart eftersom jag gick en hel match utan att skälla eller bråka med någon ????